Saturday, January 9, 2016

Tahun 2015

Assalamualaikum semua.

Rasanya dah berhabuk blog ni. Maklumlah ini zaman Facebook. Aku macam biasa la. Kerja Peguam Jenayah la. Apalagi!

Sejak aku grad tahun 2007. Rasanya dah cukup 7 Tahun aku jadi peguam
jenayah. Macam-macam kes dah aku handle. Cewah.

Duduk kira kira dekat 3000 kes dah aku handle.  Yelah hampir setiap hari aku pergi mahkamah. Satu hari bukan satu kes- malah 3-4 kes.

Kes pulak bukan kat Terengganu sahaja. Dah ada kes kat KL, pahang dan kelantan.

Pendek kata- semua nak kejar aku.

Pandai? Taklah. makin kita belajar, makin banyak yang kita tak tahu.



Alhamdulillah. Bukan sedikit kes aku yang menang.

Sekarang ni aku sibuk buat Master. InsyaAllah lepas ni buat Phd pulak.

kawan kawan yang lost contact dont worry. No aku sama je:-

0196910075

Mohd Hayyatuddin bin Muhamad

Peguam Jenayah

Kuala Terengganu.


Thursday, December 18, 2014

HELLO iM BACK.

KAH KAH KAH

Hari ini 18/12/2014

KAHKAHKAH

Lama betul aku tak update blog.

Rasanya tak ada sesiapa cari kut.

Terbaru pasal aku.

Aku dah pindah ofis baru.

Jalan Kamaruddin Kuala Terengganu.

MOHD HAYYATUDDIN & CO

No tel still macam dulu 019-6910075

call office 09-6250075

cakap ngan PA aku Encik Taufiq.


Ok babai.

Saturday, May 11, 2013

Malas

saya kembali.
saya yang malas.
nak tulis pun malas.
tidur lagi sedap.

Monday, February 25, 2013

seronok tak jadi peguam?




Seronok ke jadi peguam?
Jawapannya TIDAK SERONOK.
so ape yang seronoknya jadi peguam?
i cakap tak seronok.

so kenapa jadi peguam kalau tak seronok?
so kerja apa yang seronok?
mana ada kerja yang seronok seronok.
ngok betul.
aku jadi peguam bukan nak seronok seronok.
hukuman penjara itu kalau kalah bicara.
Berhujah bagai nak mampus.
baca buku tebal tebal.
so seronok kah?
seronok la tu?
bahlol.


seronok la tu jadi peguam.
aku jawab tak.
kenapa kau cakap seronok?
ye la nampak bergaya pakai sut hitam & white.
pastu ko ingat seronok ke?
nampak bergaya.ingatkan seronok!
bodoh.

nampak duit macam banyak je.
seronok la tu kan?
kalau duit banyak kau ingat seronok ke?
seronok lah.
cis- seronok ke?
setan.

kau tau tak?
kalau aku ada rumah sewa 10 bijik.
pastu aku dah tak kerja.
dudukrumah makan tido jer.
itu baru seronok.
yeke?
ye la.
seronok tu kalau tak pergi kerja dapat duit.
kalau tidur pun dapat duit.
kalau pergi kerja baru dapat duit mmg tak seronok.
ye tak ye jugak.






masih lagi ada:)

hello semua.
rasanya dah bertahun tak update blog.
nama masih lagi sama.
cuma dah tukar status.
i dah kahwin hari tu.
tapi majlis tak buat lagi.

Alhamdulillah kereta baru dah muncul.kalau tgk blog lepas i idam kereta sport.
skrg dapat la pakai Mazda 3.
setakat ni peformance ok.
saman ada 15 bijik atas kereta baru ni.
lepas tu sekarang ni tgh apply loan.
ada duit lebih sikit nak pakai mitsubishi mirage.
mazda tak jual.pakai dua dua.

ofis tgh renovate kat Seberang Takir.
insyaAllah tak lama lagi naiklah ofis baru.
Sungguh rezeki makin mencurah curah.
Alhamdulillah.

Perkahwinan memang indah.
Tapi datang dgn tanggungjawab.
Terima Kasih Allah.
banyak perkara yang Mustahil kita fikirkan dengan akal kita mmg tak masuk akal.
tapi semua jadi dengan izin Allah.
takde hebatnya kita.
semua yang ada ini semua milik Allah.
malah kita pun milik Allah.

masih lagi jadi peguam.
Masih lagi bekerja siang malam.

insyaAllah:)


Tuesday, September 11, 2012

cerita hot i jadi kurus!


Aku tersenyum sendiri betapa hodohnya aku dulu.gemuk.busuk.tengik,kulit kusam,seluar size 54,bahagian leher dan celat lipatan gelap,rambut hodoh,kulit muka MasyaAllah.langsung tiada langsung apa yg mahu dibanggakan,perut menggeleber,pada wajah jelas,tompokan tompokan hitam,kulit tidak sekata.Ya,memang hodoh dan teruk,Cuma bersyukurlah kerana masih sempurna.dengan berat 147 kg,aku membawa badan yang berat ke sana sini,dengan tercungap cungap.lelah.langsung tiada apa yang menarik tentang diri aku.perempuan jangan ceritalah-pandang aku seperti kerbau berlumpur.aku sedar.siapalah diri aku.



Takpayah nak kutuk,aku sendiri faham,apa kata-kata yang sesuai untuk aku yang hina hodoh ni.hahahahha.perempuan pulak jangan tipu lah,”I tak pandang rupa,I tengok hati.puiiiJ.pakai baju dahla takde size,kalau ada size pun tak menarik,baju asal ada.kalau gemuk hodoh ni kaya lainlah cerita,ini pulak sengkek,pakai kancil buruk je,pendapatan kecil.lagilah rasa rendah diri.
Lepas tu pulak bila sakit,seksanya Tuhan sahaja yang tahu,betapa seksa dan azabnya.hinggalah suatu masa badan jadi tak stabil.akhirnya masuk wad.bila cek,semua tanda tanda awal penyakit ada.MasyaAllah kalau tak control,memang aku takkan lama lagi hidup kat dunia ini.Ya Allah,aku tak mahu mati.
Lepas tu,aku cuba diet.makan sedikit sahaja yang penting sayuran sayuran.First aku tukar dari minum air manis kepada air mineral.pastu masakan melayu ni aku kurangkan sikit,gulai takde dah,banyakkan ikan,daging ambik sikit je-tukar kepada protein semua.
Pastu malam malam aku blend epal hijau.kalau makan nasi,tak aci tambah.sepinggan sahaja.dalam beberapa bulan berat turun dari 147kg kepada 133kg.masa ni memang tak guna product langsung,seluar size 52 dah turun dalam 46.masa ini ada perubahan,bahagian tepi perut mengecil.dari pengamatan aku,bila tukar kepada minum air mineral,aku jadi banyak kencing,dan aku lihat bahagian kaki sudah mula ringan.sori aku tak minum air paip walau dimasak,bagi aku,air paip adalah air yang dirawat dengan klorin tetapi karat di dalam paip besi itu tak hilang macammana?


Khasiat epal hijau jangan buat ringan la.kesan asid dalam epal buat anda setiap pagi buang air besar dalam jumlah yang banyak.hasilnya anda terasa ringan.
Selepas itu,aku cuba try beli satu produk kuruskan badan.produk badan ni terlalu manis untuk ditelan.pastu tak nak.try pulak produk B,produk ni rasa macam geli sikit sebab rasa macam dedak ayam je.satu hari aku termakan kata kata kawan aku,supaya try satu produk X.bila aku makan produk x,memang jadi nak kencing.kencinglah semahu mahunya,air kencing toksah cakap la,keruh gila.produk X ni ada 3 produk kecik kecik,pertama  estrak bunga raya,kalau minum,memang buang air kecil je,tapi jangan risau lama lama dia akan berhenti.itu tindakbalas semulajadi.pastu produk kedua adalah ramuan herba  plus protein soya,kalau makan benda ini jadi buang air besar banyak setiap pagi,badan pun rasa ringan,tapi tak sedar ianya mencerahkan kulit muka.Ajaibnya kusam kat muka hilang,gelap kat ketiak leher semua dah putih balik.cium ketiak dah la tengik dah.ada orang cakap produk ni mahal.aku tak kisah aku telan je.
Selepas beberapa bulan,berat badan aku turun dalam beberapa kilo lagi.jadi 120kg,seluar dah tukar dari 46 ke 43.masa ni pening kepala sikit,sebab hampir semula seluar kena tukar.tapi tak kisahlah,sebab happy gila.masa ni dah cuba cuba nak bergaya sikit.memang berbaloi.muka dah tirus,hensem bersahaja.cesss.
Cerita ni tak habis kat sini.rupanya kalau kita focus pada protein mmg la berbaloi.fokus makanan protein.aku dapat idea-susu soya.terus aku amalkan minum soya lak.produk X aku tak lupa.pastu aku pakai sabun susu kambing kat muka,pastu dah start pakai losyen muka dan badan.pastu dah start pakai lulur.pastu pulak dah pakai pewangi.rambut pulak dah taruk syampu,bibir taruk lipbalm.baju baju dah berjenama.


Ok!sekarang berat i dah turun.skrg ni sekitar 109kg.berkat bersungguh-sungguh I jadi mengecil hampir 30 peratus dari berat asal.hahahhahahah.wajah dah bersih gila.putih melepak,badan dah segak.keyakinan datang.pastu hidup I dah berubah.
Maaflah I tak kurus lagi.tapi masih mengecil.orang nak cakap I gila produk pun takpe.sekarang ni I amalkan jugak makan madu dan habbatus sauda.badan jadi tak letih.produk X I tak lupa.heheheh.sekarang ni pulak I rasa I mmg hensem.bila pakai suit black n white bertali leher,pastu control control suara sikit-memang ada yg pandang.best skali bila dah pakai mazda 3,orang Nampak kita elegance.hahahahhaha.best sangat.pastu dulu rasa lonely,sekarang ni I dah ada girlfriend.


Girlfriend I punyalah cantik.rupanya dia gila produk macam i.dulu pun dia gemuk jugak.sekarang dia dah kurus sebab makan produk M.
Apa yang I nak cakap,sapa sapa yang gemuk,percayalah sebenarnya ada cara nak kurus,buang yang keruh(air kencing) ambil yang jernih(air mineral).i tulis ni sebab I nak sampaikan betapa happynya I sekarang dengan kehidupan i.
Orang orang gemuk janganlah susah ati ok.i faham perasaan anda.anda boleh mengubahnya.dan pada gf I Kamalia,tq for loving me..(I tau kulit I lagi lembut dari u).hahahahha.

I saje je tulis cerita i.supaya anda ambik iktibar,betapa tiada yang mustahil di dalam hidup anda melainkan anda berazam,dan berusaha.
Salam sayang.
Mohd Hayyatuddin (tengah minum soya)

Sunday, August 12, 2012

i'm back

Hi, today is very important day.
Kalam Baiduri dah ada teman.
Nama dia Ilusi Maya.
Sekian.
wink wink:)